tisdag 12 april 2011

St Georg 2011 ( den 12 april )

Här samlas scouter och föräldrar och andra intresserade till kårens St Georgsfirande, det var många som hade hörsammat vår inbjudan och fick se spårarscouterna tända vår scoutlagsljusstake, våra upptäckarscouter spela upp legenden om St Georg och även vara med om märkesutdelning till våra duktiga scouter.

I år delades det också ut en 30 års medalj för 30 års medlemsskap i kåren

2 st av kårens stora förtjänstmedaljer med tillhörande pin,delades ut.
Detta är första gången som dessa förtjänstmedaljer delades ut sedan dessa infördes för drygt 5 år sedan. Förtjänstmedaljen finns bara i ett fåtal exemplar och är kårens högsta och finaste utmärkelse till ledare inom kåren.


På vänster bild ser vi ett "dramatiskt" slut på legenden om St Georg som spelades upp av våra upptäckarscouter. Den högra bilden visar vår scoutlags ljusstake som dom yngsta scouter, spårarscouterna, tänder och som också inleder hela St Georgsfirandet



Märkesutdelning till dom olika åldersgrupperna från vänster, äventyrare, upptäckare och spårarscouter


Här är det snart dags att dela ut "målarmärket" till dom som varit med under ett flertal helger och målat och fixat med lokalen

Här ser vi Tony ta emot sin 30 års medalj, då han varit med i scoutkåren i hela 30 år.


Här tar jag och Elias mot våra utmärkelser under sedvanliga former, den som delar ut dessa är Tony

Här får Ann-Marie sin utmärkelse " De gyllene slickepotterna" för att hon har hjälpt till med matlagning under många tillfällen under åren.


Här är lite bilder från minglet runt det välfyllda fikabordet

Så här ser förjtänstmedaljen ut som jag och Elias fick under St Georg.
På baksidan av medaljen står det " för mycket förtjänstfulla insatser i kåren" (bild 1.)
Framsidan av medaljen visar Fisksätra scoutkårs logga och plaketten en bild av Baden Powell (bild 2) sista bilden visar WOSM ( World of scout movement) på plaketten och inskriptionen på medaljen.
Medaljen bärs på scoutskjortan på den blåvita medaljbandet sitter in pin som föreställer Baden Powell, som är scouterns grundare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad det hela handlar om

Scouting handlar inte om att elda utan om att brinna