söndag 18 mars 2012

Vi gör skillnad !!

Tidigt en morgon, då solen precis har stigit upp ovanför horisonten och luften är så där härligt klar och frisk, går en gammal man längst stranden där tidvattnet har dragit sig tillbaka.
Stranden är fylld med sjöstjärnor som ligger på den ännu fuktiga sanden, vågorna slår sakta mot strandkanten och i den ännu blöta sanden syns den gamle mannens fotsteg. 

Mannen går lätt framåtböjd, stödd på den käpp som han själv har gjort av en gammal trädgren och solens första strålar speglas i den fint lackade käppen och morgonens första bris får hans hår att bli lite ruffsigt. 
Den gamle mannen rör sig sakta längst strandkanten och böjer sig då och då ner och tar upp en sjöstjärna och kastar den i vattnet, stranden är fylld med 100 tals sjöstjärnor. 
Efter en stund så kommer det ett gäng med ungdomar längst stranden, lite glada och uppspelta efter nattens festande, ungdomarna tittar förvånat på den gamle mannen när han sakta böjer sig ner och kastar tillbaka sjöstjärnorna.
Ungdomarna närmar sig den gamle mannen och en av dom ryter till med högröst.
" Vad gör du gubbe" ryter en av dom yngre männen
"Jag kastar tillbaka sjöstärnor" svarar den äldre mannen
" men" säger den yngre mannen "hela stranden är fylld med sjöstjärnor - tror du att det gör någon skillnad"
Den gamle mannen plirar på den yngre mannen och tar en upp en sjöstjärna och håller upp den framför ungdomarna " för den här gör det skillnad" säger mannen och slänger sjöstjärnan i vattnet.
----
Så är det med scouterna också - vi gör också skillnad.
Scouterna har för mig gjort och gör, fortfarande, skillnad i mitt liv på många olika positiva sätt.

Förra sommaren gjorde vi stor skillnad för många olika människor genom WSJ - World Scout Jamboree och vi gör fortfarande skillnad för många , i stort och smått.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad det hela handlar om

Scouting handlar inte om att elda utan om att brinna