torsdag 29 oktober 2009

Dagläger dag 2 Torsdag

Torsdagen började som vanligt med en cermoni och sedan lite lekar innan vi gjorde oss iordning för att gå ut mot Knipträsk, en heldags utflykt som innehöll en hel del aktiviteter.
Här ser vi alla göra sig i ordning inför promenaden mot knipträsk det var en hel del material soms skulle med, men alla hjälpte till efter bästa förmåga med att dra kärran där materialet var lastat på
Vid pumphuset stannade vi och lekte ett par lekar och tog igen oss en stund innan vi fortsatte vår promenad mot målet - Knipträsk


Väl framme vid Knipträsk fick alla prova på, under övervakning, att hantera kniv och tälja i trä, detta var en uppskattad del av en lång dag.
Efter denna övning fick alla prova på hur det är att laga mat utomhus - med hjälp av våra patrullscouter kokades det pasta, stektes grönsaker till en härlig röra som smakade mycket gott.


När vi hade lekt och byggt kojor gick vi hem till lokalen igen och åt middag. Efter middagen var det dags för alla och intresserade föräldrar att vara med om lägerbål. På vägen till lägerbålet var det ett ljusspår lagt och vid elden sjöng vi sånger och hade det mysigt.
Därefter gick alla hem efter en lång dag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad det hela handlar om

Scouting handlar inte om att elda utan om att brinna