lördag 5 november 2011

Dagläger 2011 dag 3

Dag 3 på lägret började som vanligt med att vi ledare samlades i lokalen med en  gemensam fika stund där vi gick igenom dagen och dom olika aktiviteterna som skulle göras.
Vi gick sedan och hämtade dom deltagande ungarna på Futura skolan och gick med dom till vår lokal, där vi började med en ceremoni som skapar ett lugn och fin inledning till dagen

Planering för dag 3 men även en
uppdatering av facebook och twitter 




 Efter denna inledning började vi med att förbereda och trycka dom t-shirts som vi har fått av Stena Fastigheter. Under tiden som några tryckte sina tröjor så hade vi en "hitta var prylen finns" aktivitet i lokalen. Den går ut på att det finns foton på olika saker i lokalen uppsatta på ett ställe, sedan gäller det att hitta var prylen finns i lokalen.
Screentryck på tröjan 
Ett sätt att lära sig hitta i lokalen och även se ett några " historiska" prylar från tex olika läger som är uppsatta i lokalen.


 När alla hade tryckt sina tröjor började vi laga lunch, en lunch där ungdomarna själva fick hacka och laga till olika delar i maträtten som bestod av makaroner och en blandning av grönsaker och kalkonkött. 
Här hackas det för fullt 
Efter lunchen så tog vi hand om disken och våra yngre ledare tog hand om deltagarna och lekte ett antal lekar utanför scoutlokalen. 

Matlagningen sker utomhus
Utomhuslek i vackert höstväder
Avslutande ceremoni
Efter denna aktivitet så kom alla ungdomar in i lokalen och vi hade en avslutande ceremoni.

Tröjorna som trycktes kommer ungdomarna att hämta nästa tisdag under ett av våra vanliga möten på kvällen, detta för att få "ner" ungdomarna till vår lokal och vårt möte och därigenom hoppas vi på att dom även ska bli mer intresserade av att fortsätta i vår kår som scouter.
Här hänger deltagarnas dagläger tröjor'
som är tryckta med screentryck


En närbild på tröjorna
Stena Fastigheter har skänkt tröjor


Detta läger har varit en mycket rolig aktivitet och alla som har varit med har varit engagerade på olika sätt och genom ett glatt humör gjort det möjligt att genomföra ett läger på detta vis och vår förhoppning är naturligtvis att alla dessa ungdomar ska fortsätta som scouter i vår kår och ge sig själva möjligheten att upptäcka vad scouting är och vad det kan ge i personlig utveckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad det hela handlar om

Scouting handlar inte om att elda utan om att brinna