lördag 4 februari 2012

Kårordförande träff

I tisdagskväl var det dags för årets första kårordförande träff i Stuvsta. Denna träff var ett "krav" från vår distriktsstämman som hölls i slutet på 2011. 
Det vi gick igenom på denna träff var i huvudsak hur det här gått med distriktets ekonomi och vilka åtgärder som har vidtagits för att förbättra och förändra den trend som har funnits dom sista åren.
Carina gick igenom dom åtgärder som har gjorts:
Distriktet har anlitat en revisorfirma - Handen revisorerna- för att sköta detta som har med revisionen av distriktets ekonomi att göra och dom är godkända revisorer. Dom har valt att inte använda auktoriserade revisorer av kostnadsskäl.
I övrigt så har distriktet gjort olika kontroller av räkenskaperna och gjort efterkontroller på den ekonomiska biten.
* Inga fel i efterkontrollen av 2009 har upptäckts 
* Landstingsbidraget har utbetalats till distriktet
* Semester ersättningen och övriga ekonomiska förehavanden gentemot distriktets kanslist är utredda i förhandling med facket och sedan utbetalt.
* 2011 är inte klart ut en ekonomisk synvinkel, det finns några bitar kvar att jobba med. vilka vet jag inte ..
* Det kommer att genomföras en ekonomisk stämma i maj och där kommer det ekonomiska året för 2011 att "stängas" 
* Det kan komma ev. fakturor till kårer från 2010 för tex. kursavgifter mm.
* En verksamhetsplan kommer att presenteras för kårerna efter distriktets långplaneringshelg (4-5 feb)
* Distriktet har också anlitat en bokföringsfirma för att sköta den löpande ekonomiska kontrollen och redovisning till tex. skatteverket osv. så att vi, förhoppningsvis, slipper det krångel som det har varit tidigare år. Denna bokföringsfirma kommer att kosta samma belopp som kassören i distriktet avlönades med (10000/år + sociala avgifter) 


* Scoutmuseet är intresserade av att flytta in i delar av kansliet och detta skulle medföra en hyresintäkt för distriktet och även underlätta för museet att hitta lokaler då Kjesäter kommer att läggas ner. Ev.så kommer en viss ombyggnad också att ske och scoutmuseet skulle stå för det mesta av dom kostnaderna.


* Diskussioner om distriktsläger 2013, var ska det vara någonstans? Ett par platser diskuterades bla. Vässarö, Kopparbo, Grava, Gotland. inget beslut togs men övervägande delen av oss var inte helt positiva till Gotland med tanke på logistik, transporter etc så som jag uppfattade det hela så dom två delar som var intressanta var Grava och Kopparbo.
Dessutom diskuterades hur det kommer att bli med LÄKO ( lägerkommiteen). Distriktet behöver ev. en föryngring och nya personer som är intresserade av att ingå i denna för att "generationsväxlingen" inte ska bli för svår 


* 2013 då den nya organisationen kommer att vara i drift så behöver kårerna ta ställning till ev. nya stadgar och då finns det också möjligheter att ta egna stadgar i kårerna. Eller så kan man anta scouterna stadgar rakt av eller göra viss små förändringar osv. 


* När det gäller ev. distriktsindelning i framtiden så finns det inte något nytt att tala om .. 


Det var ett bra möte som gav ny och bra information och jag hoppas att den ekonomiska situationen i distriktet nu kan redas upp och förbättras framöver..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad det hela handlar om

Scouting handlar inte om att elda utan om att brinna