lördag 28 januari 2012

Planeringshelg på Frustuna By

Fredagen den 20 till Söndagen den 22 januari hade vi i kåren planeringshelg på Frustuna By straxt utanför Gnesta. Ett underbart ställe att vara på, tyvärr så var det halt som sjutton på området så att gick med största försiktighet mellan hus och sjöstugan :-).
Fredagkvällen började med ett enkelt och mycket trivsamt umgänge framför brasan i en av stugorna där vi bla. pratade en hel del scoutminnen och en massa annat.
Traditionsenligt så bjöds det på varma mackor till kvällsmat.

I år fick vi generöst bidrag av Stena Fastigheter och Nacka Kommun till denna helg och jag vill framföra mitt och kårens stora tack för detta.!
Vi har även av Nacka Kommun fått bidrag till kårens 40 års märke, vilket är synnerligen uppskattat och tacksamt!

Morgonbilder från Frustuna !

Planering av verksamheten är i fullgång och här är vi som var med på helgen. Ett fantastiskt gäng av ledare och funktionärer som skapar en spännande och rolig verksamhet för ungdomarna i Fisksätra

Det bjöds på allehanda goda saker under helgen på "Frus"

På lördagskvällen hade vi en fin märkesutdelnings cermoni, där jag delade ut kårens 40 års märke och en liten sak som knöt an till inledningen av helgen, tanken var att vi skulle ha ett lägerbål utomhus men det var alldeles för halt i backen ner mot lägerbålsplatsen och vi tog det säkra före det osäkra och genomförde detta istället i närheten av husen. En fin och stämmningsfull stund blev det.
Precis som det ska vara!
som en invigning av vårt ledarår så skickade vi upp en papperslykta som en symbol för att året har börjat, precis som vi gjorde vid invigningen tidigare i veckan.

Efter vår märkescermoni så tog Arne vid och höll i ett inomhus lägerbål, vi sjöng och gjorde rörelser till olika sånger och skrattade en hel del, sedan visade jag mina och lite andras bilder från WSJ och med god stöttning av Sanna och Malin gjorde vi en bra presentation av ett fantastiskt läger

Frustuna i vinterskrud

På natten mot söndagen så kom det snö vilket tog fram lek och bus lusten hos vissa av dom som var där :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad det hela handlar om

Scouting handlar inte om att elda utan om att brinna