fredag 24 april 2009

St Georg

I dag firade vi som vanligt St Georgsdagen i Fisksätra Kyrka. Det var ett stort antal scouter samt ett stort antal föräldrar/släktningar som var med på kvällen.

Kvällen innehöll som vanligt ett antal programpunkter, där vi bland annat hade vissa cermonier som våra yngsta scouter genomförde med både stort allvar, inlevelse och koncentration. Här ser vi dom utföra en av våra cermonier som går ut på att man läser scoutlagen och samtidigt till varje punkt i scoutlagen tänder ett ljus på en speciell ljusstake.


Efter detta så spelade våra äldre, äventyrsscouter, upp legenden om St Georg och draken. Denna sketch väckte både uppmärksamhet och många glada skratt. Upplägget var nytt för året som också var både finurligt och innovativt - i stället för en berättare så hade dom tagit fram papper som talade om vad som skulle hände. På fotot ser vi St Georg själv med kryckor och prinsessan som står brevid... :-)

Efter dessa programpunkter så höll jag årets St Georgs tal till dom som var där, innehållet i talet ser ni nedan.


Därefter så var det dags att tacka Lions Saltsjöbaden för det ekonomiska bidraget som vi har fått till årets distriktsläger. Som en extra "klou" på kvällen visade sig att Marja som representerade Lions hade även varit med och startat vår scoutkår för 37 år sedan. Detta var, för mig, ett extra trevligt inslag på kvällen.

Här ser vi Marja, i gul tröja, berättandes om Lions och deras verksamhet och mer därtill.Till vänster i bilden står Tony som fanvakt och till höger står jag och väntar på att få överräcka blommor, scouthalsduk och ett 35 års märke till Marja.
Efter detta var det utdelning av märken till scouterna.
I år delade vi också ut förtjänstmärken ett 10 års märke gavs till Catha som har varit ledare i 10 års tid. Kia skulle också ha ett men hon hade förhinder att delta så hår får sitt märke vid julbordet.
Efter allt detta så var det fika stund där miniorerna hade bakat en hel massa godsaker som verkligen smakade utmärkt.
Tack alla som var där och hjälpte till och tack alla som kom dit och gjorde kvällen till det den blev.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad det hela handlar om

Scouting handlar inte om att elda utan om att brinna