tisdag 21 april 2009

Trist men sant eller ?

Nu var det dags för den stora trumman i ABC nyheternas 19 sändning om scoutledaren som är åtalad för våldtäkt och sexuellt utnyttjande, tror jag.  ABC nyheterna sa flera gånger att det är en scoutledare och det må väl vara så att han kanske är det eller iallafall har varit detta. 
SSF ( Svenska scoutförbundet) skriver iallafall på sin hemsida:

"Scouterna informerades den 27 mars om att en tidigare ideell var häktad för våldtäkt av minderårig i vad som i media kallats för koppleriligan. Övergreppen har ingen koppling till scoutverksamhet. Mannen står nu åtalad för våldtäkt, men är inte dömd.

Personen i fråga har hjälpt till att arrangera en julmarknad i Scouternas namn (Svenska Scoutförbundet, Stockholmstrakten) de två senaste åren. I det uppdraget har han haft kontakt med den lokala föreningens ledare. Mannen har tidigare varit scoutledare, men de senaste åren har han inte haft några uppdrag i den direkta verksamheten med barn och ungdomar.

Svenska Scoutrådet och Svenska Scoutförbundet erbjuder berörd scoutkår och andra arbetsgrupper hjälp med ledarsamlingar, föräldramöten och mediehantering. I det arbetet samråder vi med aktuellt scoutdistrikt.

All press och media hänvisas till kommunikationschef Linda Hagberg 070-356 35 26."


Som ni ser i en rad " mannen har tidigare varit scoutledare"  och att då kalla honom scoutledare i dag, kanske är fel.

Tydligt är att inte ens scouterna är befriade från personer som inte har riktigt rent mjöl i påsen... men jag vill också betona - "att alla är oskyldiga intill dess att skuldfrågan har prövats i högsta instans" 

Jag vänder mig alltså mot att nyhetssändningarna använder "scoutledare" som ett begrepp..



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad det hela handlar om

Scouting handlar inte om att elda utan om att brinna