söndag 12 juni 2011

K som i Kopparboläger

Årets läger för kåren gick av stapeln i Kopparbo mellan den 2- 6 juni.
Kopparbo ( www.kopparbo.com)
Nedan ett utdrag från deras hemsida:

Kopparbo är en permanent lägerplats, kursgård och centrum för rörligt friluftsliv.
Verksamheten har under åren utvecklats och är idag en av landets bästa anläggningar i sitt slag.

Området
Kopparbo äger 49 hektar (likvärdigt med 96 fotbollsplaner). Området består av åkrar och ängar som används till lägerplatser samt skog där du får ta ved och virke till dina lägerarbeten. På området sträcker sig även en kilometerlång sandstrand med flera fina badplatser. Stranden är långgrund och vattnet håller en god kvalitet.
Runt anläggningen har vi nyttjanderätt-avtal på ytterligare 91 ha skog. Trots de stora arealerna lämpar sig lägerområdet lika väl för mindre som större grupper, du har möjlighet att få ett eget lägerområde.

Vi kom dit på eftermiddagen den 2 juni efter att, scouterna hade åkt Saltsjöbanan, Tbana och 2 tåg till Söderbärke där Kopparbos personal mötte upp och transporterade ledarna och scouterna sista biten till lägerområdet. Själv hade jag kört materialbilen upp till lägerområdet. Jag kom på plats en 45 minuter innan scouterna kom och hann lagom packa ur bilen och göra klart för att slå upp lägret när dom anlände.
Nedan är bilder från första dagen, ankomstdagen och lägeruppsättningen.




Då kvällen kom smygande kom även myggen fram och dom var inte få. En mysig kväll blev en vacker kväll som man ser på bilderna


Nästa dag var det dags att gå pionjär spåret på förmiddagen, det var en kul och spännande upplevelse som scouterna gillade mycket.


Det klängdes, klättrades och allt gick bra utan olyckor och spåret innehöll många kluriga och mer eller mindre svåra utmaningar att ta sig fram på














Senare på eftermiddagen gjorde scouterna en samarbetsbana som också var rolig, klurig, inspirerande och utvecklande.






På kvällen var det dags för det första lägerbålet som var riktigt kul. Lite nya låtar och nya rörelser till vissa sånger är det jag tog med mig från detta lägerbål.

Matlagning är en naturlig del i lägerverksamheten och allt funkade toppen med maten och allt runt omkring detta.





På lördag förmiddag var det dags för hinderbanan - det var också en uppskattad aktivitet som vi ägnade ett par timmar åt.
Det var varmt så det gick åt en hel del vatten under denna aktivitet.










Som andra aktivitet på lördagen gick alla scouter ett naturspår medans vi ledare fick en stunds återhämtning i lägret. Det var både lätta och svåra frågor att svara på.
Sist på lördagskvällen var det dags för lägrets mest uppskattade aktivitet - klättringen!
Scouterna klättrade och klängde på dom två tornen och vissa av dom flyttade fram sina gränser rejält under denna aktivitet.
Det var oerhört kul att se med vilken frenesi och glädje som tog sig an utmaningen.







På söndagen var det sovmorgon och på förmiddagen var det lägerliv som gällde, lite pyssel och plock i lägret och tvättning av samtliga scouter och ledare. Kallt i vattnet var det men alla var i vattnet och skötte sin hygien precis som dom skulle







På söndagseftermiddagen var det paddling för dom äldre scouterna och naturrum för dom yngre. Bägge två var mycket uppskattade och paddlingen var en behaglig upplevelse i det varma vädret som var.





Söndagskvällen avslutades med ett bättre och roligare lägerbål än fredagens, lite nya låtar mer upptåg och bus var temat för kvällen.


På måndagen var det rivning av lägret som gällde och packning av utrustningen - allt gick mycket bra och alla kom hem i god ordning, själv körde jag materialbussen hem igen och det gick bra det med.

Summa sumarum ett bra, trevlig läger med mycket trevlig och positiv personal och vi funderar på att komma tillbaka igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad det hela handlar om

Scouting handlar inte om att elda utan om att brinna