lördag 25 juni 2011

Visionen lever vidare om Kjesäter

Nedanstående text är hämtad från SSF hemsida

Visionen lever

Kjesäterstiftelsens styrelse ser mycket positivt på möjligheterna att kunna bedriva folkhögskoleverksamhet på annan plats än Kjesäter i framtiden. Stiftelsestyrelsen kommer att jobba aktivt för att tillsammans med scoutrörelsen hitta långsiktiga former för visionen om Scouternas Ledarskapsakademi.

Den 19 juni beslutade Svenska Scoutförbundets stämma, med en tydlig majoritet, att inte skjuta till mer resurser till Kjesäterstiftelsen. Konsekvensen av beslutet är att fastigheten Kesätter 5:5 kommer att säljas och att Kjesäters folkhögskoleverksamhet kommer att avvecklas omgående.

Igår kväll hade Kjesäterstiftelsens styrelse möte och de ser mycket positivt på att hitta nya möjligheter att bedriva folkhögskoleverksamhet på annan plats, i enlighet med stämmans önskemål. Stiftelsestyrelsen kommer aktivt att jobba vidare för att tillsammans med scoutrörelsen hitta långsiktiga former för visionen om Scouternas Ledarskapsakademi.

- Det är ett tungt beslut för Svenska Scoutförbundet, men nu måste vi se framåt och vi är övertygade om att Scouterna och Kjesäterstiftelsen tillsammans kan fortsätta driva en rörelseägd folkhögskola och en ledarskapsakademi”, säger Erik Sillén ordförande i Svenska Scoutförbunds styrelse.

Stiftelsestyrelsen har beslutat att de studerande som läst första året på Fritidsledarutbildningen kommer att erbjudas möjlighet att fullfölja sin utbildning i Vingåker under hösten 2011. Övriga långa kurser som var planerade för hösten kommer inte att genomföras.

Stiftelsens uppdrag att bedriva folkhögskola och Scouternas Ledarskapsakademi kvarstår, dock behöver man hitta andra platser och former för att uppnå målen.

Ett av flera förslag på möjliga vägar framåt har varit den garantiförening som bildades på Kjesäter den 7 juni. Stiftelsestyrelsen saknade nödvändiga underlag med valbara alternativ från garantiföreningen på gårdagens möte. Arbetet med att hitta lösningar kommer dock att fortsätta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad det hela handlar om

Scouting handlar inte om att elda utan om att brinna