söndag 25 september 2011

Scoutforum 2011 i Katrineholm

Under helgen 24-25 september har Jag, Tony, Edvard och Anton varit på scoutforum i Katrineholm.
Sscoutforum är ett sätt för scouter från hela Sverige att träffas på ett enkelt och bra sätt och umgås, delta i olika workshops och diskussioner om scouting och det som är på gång på tex. förbundsnivå. Detta var det 3dje scoutforum jag var med på och det är mycket trevligt sätt att engagera sig på olika sätt som sagt.
Översiktsbild på Scoutforum området

På lördagen, efter en trevlig bilresa med fin natur så kom vi fram, via Ekbackens sporthotell, 2 minuter över 10. Jag och Tony deltog i en workshop om kommande förbundsstämma en intressant workshop.
Edvard och Anton började med att delta i "lär dig ta plats" kursen som innehöll 3 pass under helgen. Det var säkert nyttigt och lärorikt för våra 2 utmanare.
Elle och Sanna dök upp som dagsbesökare på forumet och vi tog en gemensam lunch på "donken" i Katrineholm, där vi förutom maten njöt av det fina höstvädret som satte en härlig stämning på hela scoutforumet. Solen sken hela dagarna på forumet och gjorde allt mycket lättare och trevligare.

Efter lunchen så gick vi alla 5 på en workshop om det "nya scouterna" som kommer att behandlas på kommande förbundsstämma. En intressant första timme, dock så fortsatte den workshopen längre men jag valde att inte delta i hela den programpunkten för att i stället kunna gå på kårordförande träffen.
Som vanligt blev det information om bla. scoutnet och sedan gruppdiskussioner om vad som gör en scoutkår framgångsrik och vad vi är bra på.

Efter detta så var klockan ca 18 och vi hade en timmes väntan på middagen som serverades utomhus, vad annars?? och efter vi käkat klart tog vi oss tillbaka till Ekbackens sporthotell där vi slappade i soffan en stund och pratade med andra scouter innan det var dags att inta ryggläge.

På söndagen så gick Tony och jag på sociala medier workshopen, som var sisodär bra. Kändes inte helt förberedd osv. så efter en timme bröt vi och tog en fika. Edvard och Anton fortsatte och slutförde kursen "ta plats" och vid 12 tiden åkte vi hemåt efter en mycket trevlig helg. Katrineholms scoutkår hade arrangerat detta på ett mycket bra sätt.

Scoutshopen på scoutforum en viss, naturlig, skillnad mot hur det såg ut på WSJ :-)


Detta är vad det handlar om "simply scouting" en enkel och bra scouting som lämpar sig för alla


Det jag tar med mig från forumet, är förutom alla intryck och möten med scouterna, är att jag har blivit "peppad" för att åka till FST i Borås i november. Så nu blir det till att boka upp detta framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad det hela handlar om

Scouting handlar inte om att elda utan om att brinna