onsdag 28 september 2011

Kårstämma 2011

Inledningstal vid stämmans öppnande av mig ( en del är lånat från kungen tal vid riksmötets öppnande)

Scouter i Fisksätra Scoutkår!
Välkomna till årets kårstämma, där vi alla har viktiga beslut att fatta.
Beslut som kommer att påverka kåren i stort och smått, beslut att tillsätta en kompetent styrelse som hjälper kårens ledare att göra en fantastisk verksamhet för våra scouter, beslut om ekonomi i kåren, beslut om delegater till distriktsstämman som ska ta fram beslut till distriktet och senare till förbundet, sist men inte minst 40 års märket.

Bara ett par dagar efter händelserna i Norge valde över 40 000 scouter från 146 länder att samlas på ett internationellt Jamboree, Under två veckor så bodde alla tillsammans, deltog i olika seminarier, diskussioner, umgicks och lärde känna varandra. Jag och många med mig fick på plats uppleva den starka tro på framtiden som ungdomarna har. Avslutningscermonin med alla dessa 40 000 scouter var, trots att regnet öste ner, en fin manifestation.
Glädjen, sammanhållningen och den gemenskap som ungdomarna och även vi lite äldre från världens alla hörn byggt upp under dessa två veckor gick inte att ta miste på.
Låt oss gemensamt förvalta alla dessa positiva krafter i samhället som ser möjligheter och som vill bidra till att göra världen bättre och mer fredlig.
Alla av oss har ett gemensamt ansvar för framtiden.
Vårt gemensamma slutbudskap på Jamboreen var "I´m a messenger of peace." Det är vår framtidstro.´
Låt oss hjälpas åt att få denna kårstämma att präglas av respekt, lyhördhet och glädje
If it´s not fun it isn´t scouting
Med dessa ord förklarar jag stämman för öppnad.



Kårstämman i år gick bra, var snabb och effektiv, kul att se att så många scouter dök upp och ville vara med denna kväll.
Min känsla är att allt gick som planerat och att valen gick som valberedningen hade föreslagit var också ett bevis på bra jobb.


Styrelsen för 2011/2012 ser ut som följer


Ordförande Gabriel Hast Samils
Vice ordförande Elias Selinder
Kassör Malin Davelius
Sekreterare Anette Olsson
Ledarmot Kia Elstad
Ledarmot utmanarscouter deltar med 1 scout till kårforumen, dom utser själva vem som ska gå och ha rösträtt.


Vi röstade också fram kårens 40 års märke som kommer att pryda våra skjortor och lägerbålsfiltar med början på nästa år. Målsättningen är att märket ska vara klart till årsskiftet.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad det hela handlar om

Scouting handlar inte om att elda utan om att brinna